Artık istediğin gibi yaşayamayacağın zaman

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berlin yayınevi ilgilenen herkese Olasılıkilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

2020 yılının başında takvimime baktığımda beni bekleyenler, yani birçok turne ve çok sayıda bireysel konser için beklentilerle doluydum. Yalnızca Ekim 2020 için 25 performans planlandı. Böylece ilgili gelire de güvenebilirdim. Ancak her şey tamamen farklı çıktı.

Mart 2020'nin sonunda müzik endüstrisinin korona salgını nedeniyle büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağı açıktı. O zaman bu, konserlerin ertelenmesi gerekeceği umuduyla birleşen bir bekleme, endişe durumuydu. Son olarak, şu çok açık: artık hiçbir şey işe yaramıyor. Yani bir müzik okulunda serbest çalışan olarak öğretmenlik yapmak o noktada benim tek dayanağımdı. Gerçi bu bana mütevazi bir gelir sağlıyordu.

Siyasi amaçlı kısıtlamalar ve yasaklar devam ederken, konserlerin imkansızlığı ve Corona politikasıyla ilgili iç anlaşmazlıklar nedeniyle gruplarımdan biri sonunda dağıldı. Bu yüzden hâlâ sınırlı olarak kullandığım öğretmenlik faaliyetlerime konsantre olmak zorunda kaldım ve ayrıca yaz aylarında birkaç açık hava konseri verdim. Belirli bir süre boyunca uygun bir köprüleme yardımı aldım, ancak bu mali kayıplarımın yalnızca küçük bir kısmını telafi edebildi.

2021'de festivalde açık hava konseriLars Fröhlich/imago

Meslektaşlarınız ve tanıdıklarınızla sorun yaşamanız

2022 yılında web sitemde korona salgını sırasında başıma gelenleri anlatan bir rapor yazdım. Bunu yaparken, bazen çok mantıksız olduğunu düşündüğüm hükümetin Korona politikasını objektif bir şekilde eleştirdim ve vatandaşları aşırı istilacı bir salgından korumada önemli bir rol oynayan temel haklarımıza başvurdum – ki geriye dönüp bakıldığında bu muhtemelen büyük bir hataydı – durum . Her halükarda, web sitemdeki eksiklikler nedeniyle, bıraktığım son gruplardan birinden haksız yere atıldım. Artık benimle hiçbir ilgilerinin olmasını istemiyorlardı ve benimle ilişkilendirilmek istemiyorlardı. Özgürlükten bahsettiğim ve temel haklardan bahsettiğim için mi?

Diğer meslektaşlarım ve tanıdıklarım da yavaş yavaş benden uzaklaştı çünkü genel anlatıları eleştirdim ve aşı benim için bir seçenek değildi. 30 yılı aşkın süredir alışveriş yaptığım müzik enstrümanı satıcım da öyleydi. Dükkânında uyguladığı 2G kurallarını pek anlamamıştı ve daha önce geçirdiği zararsız korona enfeksiyonuna rağmen, dükkânına tekrar girebilmem için aşı yaptırmam gerektiğini bekliyordu.

Yazarımız için aşılama söz konusu bile olamazdı.

Yazarımız için aşılama söz konusu bile olamazdı.Steven Cornfield/unsplash

Neyse ki, son iki yılda, ilgili tüm konularda benimle aynı fikirde olmayabilecek, ancak yine de benim bilgi birikimim ve müzisyen olarak onlarca yıllık deneyimim olmadan yapmak istemeyen yeni küçük meslektaş ağları ortaya çıktı. İnsanlar birbirlerine saygı, takdir, hoşgörü ve dostlukla davranırlar. Tüm farklılıklara rağmen işleyen, açık fikirli bir toplumu böyle hayal ediyorum.

Ancak bu arada o dönemde aldığım Corona yardımının neredeyse yarısını geri ödemek zorunda kalacağım haberini aldım. Yaklaşık 2000 Euro, hala sınırlı olan performans fırsatları göz önüne alındığında benim için oldukça zor bir rakam.

Sanatçıların sosyal güvenlik fonuna 30 yıl süreyle ödendi

Ama bu yeterli değil. 40 yıldır profesyonel olarak müzik yaptığım için değer verdiğim bağımsızlığım, yetkililerin baskısıyla 2024 yılı sonunda büyük bir darbe daha aldı. Sözde Herrenberg kararı nedeniyle yeni yılda kısa sürede çalışan pozisyonuna geçmek zorunda kaldım. Bunun sonucunda 30 yılı aşkın süredir ödediğim sanatçıların sosyal güvenlik fonundan ayrılıyorum.

Bir kez daha korku senaryosuyla çalışıyoruz ve müzik okulları sosyal katkılar için korkunç meblağlarda geri ödeme tehdidiyle karşı karşıya. Öte yandan, 1980'lerin sonlarından bu yana hayatımı konserler vererek, beste yaparak ve öğretmenlik yaparak kazanmama rağmen, haksız yere serbest meslek sahibi olmakla suçlanıyorum.

Şu anda başladığım iş, aynı sayıda ders verme karşılığında ayda birkaç yüz avro daha az maaş almam anlamına geliyor. Aynı zamanda, yeni işimden ve buna bağlı talimatlara uyma yükümlülüğümden dolayı artık ders saatleriyle çakışan konserlerde çalamıyorum.

Etkinlik sektörünün 2020'deki korona salgını sırasında federal hükümetten mali destek ve acil yardım için gösterisi

Etkinlik sektörünün 2020'deki korona salgını sırasında federal hükümetten mali destek ve acil yardım için gösterisiMüller-Stauffenberg/imago

Politikacılar insanların hayatlarının gerçekliğini algılamıyor

Son dört yıldır politikacılar ve otoriteler tarafından ve ayrıca güncel gelişmeler nedeniyle bana uygulanan tüm büyük kısıtlamalardan sonra, artık siyasi sorumluluk sahibi olanların kültür emekçilerinin bu düşüşünü bilinçli olarak zorladığını ve ileriye taşıdığını düşünüyorum. Zaten şu anki yaşam durumuma, yine siyasi kısıtlamalara ve bunun sonucunda ortaya çıkan gelir düşüşlerine baktığımda başka bir sonuca varamıyorum.

Siyasetçilerin artık bu ülkede insanlar için hayatın gerçeklerini algılayamadığı sıklıkla eleştiriliyor. Benim durumumda bunu kesinlikle söyleyebilirim. Yaşam tarzım kısıtlamalar, kontroller ve baskılarla mahvoluyorsa, bu sadece siyasi körlük meselesi olamaz.

2020'de birdenbire artık insan değil, bir tehdit oldum. O zamana kadar özneysem, devlet eylemiyle nesne oldum. Devlet gücünün elden çıkarabileceği bir nesne. Bütün bunlar artık farklı bir düzeyde devam ediyor. Artık birdenbire güvenilmeyecek biri oldum.

Kısacası: Altı yaşındayken aklımda olan ve sürekli olarak zorluklarla sürdürdüğüm bir yaşam planından mahrum bırakılıyorum.

Bir müzik okulunda dersler

Bir müzik okulunda derslerJürgen Theobald/imago

Sadece teslim olma

Özgür ve sorumlu eylem sayesinde bu ülke savaştan sonra yeniden inşa edildi ve öne çıkarıldı. Siyasi karar vericiler bu ülkedeki insanlardan tam olarak bunu almaya başladıklarında ne düşünüyorlar? Yasaları hiçe sayarak vatandaşlara açıkça özgürlük ve demokratik kısıtlamalar dayatan bir siyasi sınıfın hakimiyetindeki anayasal devlet, aslında kendisini gayri meşru hale getirmiştir.

Bu ülke halkının, Almanya'nın en karanlık bölümünden ortaya çıkan özü temsil eden şeyi hatırlamasının zamanı geldi: Temel Yasamız. Siyasi karar alıcıların bağlı oldukları bir yasayı yavaş yavaş göz ardı etmelerine izin vermemeliyiz (Madde 1 GG (3)). Hatta bu yasanın temel yapısını sürekli değiştirerek yıpratabilirsiniz. Devletin gerçek hükümdarı olan halkın artık egemen olmaktan başka bir şey olmadığını fark etmesi için daha ne olması gerekiyor? Siyasi aktivistlerin yalnızca acı ve sefaletle sonuçlanan, tamamen karanlık bir yola girdikleri daha önce hiç bu kadar net olmamıştı.

Ama önce yeni durumla yüzleşeceğim ama bu hiçbir şekilde ona teslim olacağım anlamına gelmiyor. Kendimi devletin prangalarından kurtarmak için kendime yeni konseptler geliştireceğim.

Thomas Rath, rock, pop ve caz alanlarında çalışan Hessen'li bir müzisyen. Aralarında Cassandra Steen ve Pat Appleton'un da bulunduğu çok sayıda kayıt yayınladı. Aynı zamanda on yıl boyunca Koblenz Şehir Tiyatrosu'ndaki topluluğun bir üyesiydi ve Mainz'daki “Klangraum” film müziği stüdyosunda radyo ve televizyon bestecisi olarak birçok kez çalıştı.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir gönderidir. İle Açık kaynak Berlin yayınevi ilgilenen herkese bu fırsatı sunuyor İlgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak. Seçilen katkılar yayınlandı ve onurlandırıldı.

Bu makale Creative Commons Lisansına (CC BY-NC-ND 4.0) tabidir. Yazarın ve Berliner Zeitung'un isminin belirtilmesi ve herhangi bir düzenlemenin hariç tutulması koşuluyla, ticari olmayan amaçlarla kamu tarafından serbestçe kullanılabilir.