Aşı hasarı ve etkilenenlere destek ile başa çıkmak için açık mektup

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Bayanlar ve baylar

Benim adım Kezia-Melinda Kumpf, 34 yaşındayım ve bugün Corona aşılaması yoluyla ciddi sağlık hasarı gören herkes için anlamına geliyor. Endişem sadece beni değil, aynı zamanda benzer deneyimleri olan birçok insanı da etkiliyor. Bu mektupla, farkındalık yaratmak, etkilenenleri teşvik etmek ve sorumlu olanları hesaba katmak için hikayemi anlatmak istiyorum.

2021'de ilk Corona aşılamasını almaya karar verdim. Bu kararı iyi niyetle ve doktorların, medya ve devlet kurumlarının önerilerine güven duydum. Ancak aşılamadan iki ay sonra, hayatım üzerinde hala ağır bir etkisi olan bir acı başladı.

Baş dönmesi, kulak çınlaması, baş ağrısı, uzuvlarda karıncalanma ve sırt ağrısı gibi ilk semptomlar meydana geldi. Ziyaret ettiğim doktorlar semptomları stres veya psikosomatik nedenlere bağladı. Her zaman sağlıklı, aktif ve mutlu bir kadın olmama rağmen ciddiye alınmadım.

Zamanla durumum önemli ölçüde kötüleşti. Şiddetli yan etkilerden muzdariptim: tekrar eden küme baş ağrısı, ateşli enfeksiyonlar ve gastrointestinal şikayetler, meme ve göz ağrısı, kardiyak aritmiler ve nörolojik başarısızlıklar gibi diğer semptomlar. O zamandan beri hayatım büyük ölçüde değişti. Artık benim için elbette bir mesele olan pek çok şey yapamam. Zevk aldığım ve günlük görevler artık mümkün değil. Benim gibi hala bütün bir hayatı olan birçok insan var – şimdi ciddi şekilde bozulmuş ve artık düzgün yaşayamayan genç, sağlıklı insanlar.

Ama böyle trajik sonuçlardan etkilenen tek kişi ben değilim. Hayat dolu genç bir adam olan üvey kardeşim, aşılamasından sonraki sabah yatakta ölü bulundu. Tüm hayatı onun önünde vardı.

Bir aşı merkezindeki güvenlik mesafesindeki sandalyelerWinfried Rothermel/imageo

Doktorların yetersiz açıklaması

Köyde büyüdüğüm o zaman kız arkadaşım öldü. Kardiyak duruş geçirdi. Benden iki yaş küçüktü. Doktorlar onu strese itti – ne anlayabileceğim ne de kabul edebileceğim bir açıklama. Ailesi aşılamanın geldiğini biliyordu, ancak hiçbir kanıtları olmadığını söylediler.

Mahalleden bir aile, babasının aşılamadan üç gün sonra öldüğünü söyledi. Ölüm nedeni resmi olarak boğulma olarak ifade edildi. Karısı her iki tarafta da felç geçirdi, ancak hemşirelikte çalıştığı için heparin enjekte edebildi.

Eski bir çalışma meslektaşı da bana babasının -law -Law'ın kalktıktan ve öldükten sonra aniden devrildiğini söyledi.

Bir arkadaşım bana teyzesinin aşılamadan 20 gün sonra aniden devrildiğini söyledi. Teşhis: İnme. Amcası bağırsak renginde aşılamadan sadece bir hafta sonra öldü.

Bir komşu, aşılamadan sonra multipl sklerozun (MS) çıktığını söyledi.

Birçoğu geçti

Şimdi sadece Wolfsburg'da akrabalarını veya arkadaşlarını kaybeden çok sayıda etkilenen insanla tanıştım. Bu insanlar kalplerinde derinden bilirler ki Corona aşılaması tetikleyicidir. Ancak birçoğunun adalet için savaşacak gücü yok. Yalnız kalıyorlar ve bürokrasi, cehalet ve onlara çarpan şefkat eksikliği karşısında bayılıyorlar.

Bunlar burada açtığım birkaç kader. Aynı şeyden geçen çok daha fazlası var, ama çoğu zaman sessiz kalıyorlar çünkü gücü kaybettiler.

Bu durumu daha da paramparça eden şey, ne hastanelerde ne de doktorlardan ciddi yardım almam. Tekrar tekrar ciddiye alınmadık. Semptomlarımızın nedenini incelemek yerine, aşılamanın imkansız olabileceği söylendi. Semptomlarımız açık ve ciddi olmasına rağmen, çoğumuz psikosomatik hastalar olarak damgalandık. Bu tutum da bizi yükledi.

Çok sayıda doktoru ve uzman kliniği ziyaret etsem de, net bir teşhis almadım. Bunun yerine, “Psikosomatik” varsayımı ile birkaç kez yayınlandım. Güldüm, ciddiye alınmadım ve hatta “komplo teorisyeni” olarak anıldım. VAC sonrası değil, uzun covid'im olduğu söylendi. Kendi cebimden birçok sınav ödemek zorunda kaldım.

Sadece yoğun benlik araştırmasından ve eleştirel doktorlarla değişimden sonra semptomlarım ve aşılama arasında bağlantılar kurabilirim. Kapsamlı bir kan testi nihayet aşağıdaki tanıyı ışığa getirdi: mitokondriopati (ME/CFS, yorgunluk sendromu), nöroinflamasyon, sızıntılı iyi sendrom (bağırsak geçirgenliği, endotelitit (damar inflamasyonu), otoimmünite sendromu, otoimmün, tromboz aktivitesinin gövdesinde, tromboz aktivitesi.

Bu teşhislere rağmen, neredeyse hiç destek yoktur. Bugün bile Wolfsburg'da VAC sonrası hastalar için bir temas noktasının kurulmasını sağlamaya kararlıyım. Almanya'da belirli testlere yardımcı olabilecek özel laboratuvarlar ve bu alanda doktorları eğiten eğitim kursları var. Ancak şimdiye kadar hiçbir doktor ofisi ilgili işbirliğine girmeyi kabul etmedi. Bunun yerine, mRNA aşıları için aşılama önerileri devam etmektedir.

Semptomlarımın aşılamadan kaynaklandığının farkına varmak sağlık sistemine olan güvenimi derinden sarstı. Şirket iflas kaydettiği için aşı üreticisi Johnson & Johnson'a karşı yasal olarak hareket etme girişimlerim başarısız oldu. Bu arada Biontech, Karl Lauterbach, Jens Spahn, Profesör Dr. Klaus Cichutek (Paul Ehrlich Enstitüsü Başkanı), Profesör Dr. Uğur Şahin (CEO von Biontech) ve diğer olası yöneticiler.

2021'de Sağlık Bakanı Jens Spahn

2021'de Sağlık Bakanı Jens Spahnimago

Federal Şansölye ile yüzleşti

Hala aşılama hasarımın devlet tarafından tanınması için savaşıyorum. Ayrıca sağlık sigortası şirketimden gerekli tıbbi tedavilerin masraflarını almaya çalışıyorum – şu anda ayda birkaç yüz avro taşımam gerekiyor. Tazminat almak ve aşılama hasarımın tanınması için devlete yaptığım başvurular hala reddediliyor. Adaleti deneyimlemek için devletle sürekli bir mücadele içindeyim.

Başkalarına bir ses vermek için Wolfsburg'da aşılama ile dolu insanlar için bir kendine yardım grubu kurdum. Bunu yeniden baskı ile talep etmek zorunda kaldım.

17 Ocak Cuma günü, doğrudan Wolfsburg Kongre Parkı'nda Olaf Scholz ile konuşma fırsatım oldu. Ona nihayetinde bu konularda ne zaman ciddi bir yeniden değerlendirme olacağını ve bu tür şikayetlerden etkilenen insanların neden herhangi bir yardım bulamadığını sordum. Ancak somut cevaplar vermek veya merhamet ve harekete geçme isteği göstermek yerine, Olaf Scholz sadece iyi bilinen cümleleri tekrarladı. Sonra sadece döndü ve acil soruları ilerletmeden gitti.

Bu davranış sadece hayal kırıklığı değil, aynı zamanda insanların sorunlarına gerçekten dikkat etmek için siyasi irade eksikliğinin bir sembolüdür. Makerlerin ne kadar uzakta olduğunu gösterir.

Dört Talep

Neden bu mektubu yazıyorum: İnsanları seslerini yükseltmeye ve deneyimlerini paylaşmaya teşvik etmek istiyorum. Etkilenen birçok insan sessizce acı çekiyor – sosyal reddetme korkusu veya destek eksikliği. Ama sessizlik kimseye yardım etmez. Şeffaflığa, eğitim ve adalete ihtiyacımız var.

Taleplerim:

İlk olarak, yan etkilerin bağımsız bir şekilde işlenmesi ve korona aşılarının uzun vadeli sonuçları.

İkincisi: Yasal ve tıbbi yardım da dahil olmak üzere olası aşı hasarından muzdarip kişiler için daha iyi destek.

Üçüncüsü: Sonuç korkusu olmadan görüşlerini temsil edebilmeleri için kendilerini eleştirel olarak ifade eden doktorlar için koruma.

Dördüncüsü: Corona önlemlerinin sonuçları ve yaratılan sosyal bölüm hakkında kapsamlı bir kamuoyu tartışması.

Benzer deneyimleri olan birçok insanın kaderini tanıdım: genç, sağlıklı insanlarda kalp krizi, otoimmün hastalıklar, ani ölümler ve aşılamadan sonra ciddi sağlık sorunları. Bu hikayeler göz ardı edilmemelidir.

Hikayemi ve etkilenen diğer insanları halka açık hale getirmek için onlara YouTube kanalında ayrıntılı olarak anlattım. Başka insanlar da kaderlerini, kavgalarını ve deneyimlerini paylaşıyor. Yalnız olmadığımı ve hepimizin nihayet duyulması için aynı umudu paylaştığını gösteriyor.

Medyaya, siyasete ve tıp mesleğine: Doğru rapor, nüfusun yararına hareket edin ve aşılamadan zarar gören insanları destekleyin. Artık etkilenenlerin oylarını görmezden gelmiyor.

Topluma itiraz: Birbirimizi hayal kırıklığına uğratmamız gerekir. Pandemi sırasında – aşılanmış ve aşılanmamış, destekçiler ve eleştirmenler arasında yaratılan bölünme derin yaralar bıraktı. Ama birbirimizi dinlemek ve birbirimizle dayanışma olmayı tekrar öğrenmeliyiz.

Etkilenen herkese: Yalnız değilsiniz. Destek arıyor, deneyimlerinizi paylaşıyor ve cesaretini kırmıyor. Ne kadar çok insan olursa, sesimiz o kadar güçlü olur.

Tüm deneyimlerime rağmen, daha iyi bir geleceğe inanmaya devam ediyorum. Her gün sağlığımı iyileştirmek ve yeni umut çekmek için çalışıyorum. Beni destekleyen insanlar için sonsuz minnettarım – özellikle de her zaman yanımda olan kocam. Her gün iyinin nihayetinde kazanacağı daha iyi bir dünya için dua ediyorum.

Bu mektup bir eylem çağrısıdır. Pek çok insanın kaderinin göz ardı edilmesine izin vermemeliyiz. Birlikte bir şeyi değiştirebiliriz. Birlikte güçlüyüz ve bizim için, çocuklarımız ve gelecek nesiller için adil bir gelecek için savaşabiliriz.

Saygılarımla

Kezia-Melinda Kumpf

Yazar evli, iki çocuğun annesi de her gün çocuklarla birlikte çalışıyor, bu da ona çok eğleniyor.

Açık kaynak
Bülten

Kayıtınız için teşekkür ederiz.
E -posta ile bir onay alacaksınız.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Verlag, ilgilenen herkese içerik alaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı verirse. Seçilen makaleler yayınlanır ve ödüllendirilir.