Aslında, çit atıcı bana ateş etmemeliydi

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Berliner Zeitung'da belirlenen ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in ABD hükümetinin uluslararası kuruluşlar tarafından kurulacak kurallara uymayacağını söylediğini okudum. İçinde yaşadığım ülkede süpermarketten ve eve giderken geldiğim ve kafamdan bir çit atıcısından bir top aldığımı hayal ediyorum.

64 yaşındayım, ama daha genç görünüyorum ve üç olmasa da en az iki yıl daha yaşayabilirdim. Bir saniye, bir dakika, bir saat, saatlerce, acı çeken, dinle, koku, tat, bu yüzden dünyada benzersiz olduğum için bir saniye yaşadığım şeyi yaşadığım küçük hayatımı yaşayabileceğim yıllar çünkü Deneyimli, acı çeken, duyan, kokulan, tadı, hissettiren, hissedilen, çocuklarımdan, komşularımdan, meslektaşımdan bir şey ortaya çıkarmak için dönüştüren deneyimler. Şimdi alışveriş çantamdaki bifteği bile kızartamadım.

Tripolis'te bir keskin nişancıAmru Salahuddien/DPA

Hegseth Orta Doğu'dan bir örnek getiriyor

Aslında, çit atıcı bana ateş etmemeliydi. Ben bir sivilim ve BM İnsan Hakları Sözleşmesi tarafından korunuyorum. Ama eğer Amerika Birleşik Devletleri artık buna yapışmazsa, neden birisi hala ona bağlı kalmalı? C'est La Guerre! Ben sadece savaşın kurbanıyım ve kaçınılmaz görünüyor.

Berliner Zeitung, “Hegseth için Cenevre Konvansiyonu, savaşların farklı şekilde yapıldığı zamanlardan bir anlaşmadır.” Bugün ABD Ordusu Hibrid Savaş liderlerine tepki vermek zorunda çünkü Amerika'nın düşmanlarının çoğu uluslararası kurallara bağlı kalmadı. Hegseth, Orta Doğu'dan “insan koruyucu kabuklar” örneğini verdi. Dövüş birliği, mücadelede, önlemlerin düşmana karşı zafer için en uygun olduğuna karar vermek zorunda kaldı.

Kulağa mantıklı geliyor. Muhtemelen yanlış zamanda yanlış yerde olduğum için şanssızdım. Meydana gelmek. Aslında Julian Assanges WikiLeaks, “Colateral Cinayet” üzerinde ortaya çıkarılan bir savaş suçu, Haber belgelenen Amerikan askerleri sadece bir helikopterden sivilleri bıraktı. Bu, Julian Assange, suçu, gazetecilik raporlamasının zulmüne yol açtı.

Amerikan Gizli Servis CIA tarafından yaptığı açıklamada, “WikiLeaks, casusluk ve operasyonel güvenliğe karşı savunmanın yanı sıra ABD Ordusu'nun bilgi güvenliği için bir tehdit” diyor. Öte yandan, ABD ordusunda sadece bir mahkeme önünde askerlerin hiçbirinin sağlanmadığı olayın iç soruşturmaları olduğu söyleniyor. Ancak, dediğim gibi, savaş benzeri eylemlerin bu kadar “teminat hasarını” kabul etmeyi gerekli kılan dinamiklere sahip olması mantıklı geliyor. Kazanmak istiyorsun! Hegeseth, dünyadaki tüm ordular için ABD Ordusu'nun görevi olduğunu açıkça söylüyor.

Avrupa Konseyi'nde Julian Assange

Avrupa Konseyi'nde Julian AssangeElkandro cegarra

Sadece öldürülenlerin değil, bir savaş yok edildi

Can Dündar ve Sarah Mabrouk'un “Julian Assange ve Savaşın Karanlık Sırları” filmine bakarsanız, bu “savaş mantığının” hem kurbanlarda hem de akrabalarında olduğu gibi acı çektiğini görebilirsiniz ” failler “, ne yapmaları gereken askerler. Bir savaş, sadece öldürülenlerin değil, yok ettiği küçük ölçekte kazanılabilir. Ve savaş sonrası, nesiller boyunca.

Belirlenen ABD Savunma Bakanı'nı veya seleflerini ve tüm dünyadaki meslektaşlarını savaş mantığını takip eden azarlamak istemiyorum. Fakat insanlar olarak ve insanlık olarak yavaş yavaş anlamamalı mıyız, acı çekmeye neden olan bu mantık mı?

ABD için Hegseth, sadece kendisine ya da daha güçlü olanın hakkına verdiği yasal çerçeveye dayandığı gerçeğine göre formüle edilir. Daha güçlü sempati ve diyalog hakkı, anlayış ve işbirliği gerçekleşmemeli mi? Büyük dünya sahnesinde, eyalet ve toplumda kişisel alana mı? Ütopya mı?

Marcus Klünder insan, bekar baba, hayat ortağı, tamamen avukat, eski avukat ve psikoterapi için alternatif uygulayıcıdır.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Yayıncısı, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.