Bir Berlin Öğretmeni Koalisyon Anlaşmasını Eğitim açısından arar ve dehşete kapılmıştır

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Daha önce hiç, bu kadar gergin bir beklenti ile, bu yıl gibi koalisyon müzakerelerinin sona erdiğini gördüm. Sonunda, yeni bir hükümetle her şeyin daha iyi olacağına söz verdik. 9 Nisan Çarşamba günü, halkın Koalisyon Anlaşmasını 2025'te indirebilmeleri, okuması, çalışması ve önemli konuları arayabilmelerinin zamanı gelmişti. Benim için bu eğitim.

Neredeyse on sayfa Bölüm 2.4 Eğitim, Araştırma ve Yenilikte, CDU, CSU ve SPD sadece ilk iki bölümde dört kez okunabilir: “İstiyoruz (…) İstiyoruz (…) İstiyoruz (…). Kaçınılmaz olarak, uzun zaman önce, artık var olmayan bir ülkeye inandığım bir zamanı hatırlıyorum, ama yine de var. En azından en son seçimler bunu gösteriyor. İfadeleri boşaltmak için kullanılırlar.

Koalisyon Anlaşmasını imzalarken Friedrich MerzChristian Marquardt/Imageo

Aynı zamanda peding ve inanılmaz

Diğer şeylerin yanı sıra, koalisyon anlaşması şöyle yazıyor: “Yeni federal devletlerdeki bilimin ortak yatırımlar yoluyla sağladığı olağanüstü başarılardan gurur duyuyoruz.” Bu ifadenin aynı zamanda tavalı ve inanılmaz bir etkisi vardır. Daha sonra işsizlikte ve dolayısıyla bilimsel önemsizlikle ortadan kaybolmak için Batı Almanların (baskın nitelikler: Batı Almanca) döndükten sonra bilimde işler için nazikçe gelebilir. Bir sonraki seçimlere kadar “Doğu Alman” nüfusunu mümkün olduğunca sakinleştirmek için denemeler yapılır, “Doğu Almanca” kelimesi koalisyon anlaşmasında yedi kez gerçekleşir.

Ülkemizdeki “yeni federal devletler” ve federal hükümetin bir doğu temsilcisi, ülkemizde bir “Doğu Almanya” olduğu ve “Ossis” yaşadığı sürece, içinde, Alman birliklerinin 35. yılında yaşam performanslarının tanınması için savaşmak zorunda kaldığı sürece, birlikte büyümeye başlamadığı sürece.

Somut projelerin izi yok

Koalisyon anlaşmasında, işlerin gerçekte nasıl yapılması, ele alınması veya uygulanması gerektiği konusunda hiçbir şey bulunamıyor. 2028/29 öğretim yılına kadar tüm Alman okullarının, işleyen tuvaletler, yağmurlu pencereler ve çatılar veya kapsamlı dijitalleşme meselesi olsun, belirli bir minimum standarda göre donatılacağı gibi özel projeler yoktur. Durum başlangıç şansı programına benzer.

Şubat ayında bir hafta sonu gazetede “Biz bir başlangıç şansıyız” başlıklı bir rozet hakkında okudum. Orada sadece Aşağı Saksonya'daki bir ilkokul tarafından bildirilmedi, ki bu sadece böyle bir rozet çağırmasına izin verilmiyor, aynı zamanda böyle bir rozet olduğunu ve bu okulun şu ana kadar başlangıç projesinin bir parçası olduğu tek şey olduğunu öğrendi.

Makale ayrıca Aşağı Saksonya'daki her okulun bu program için zaten böyle bir rozet aldığını belirtiyor. Müdür, üniversitesinin okulunun 1 Ağustos 2024'ten itibaren başlangıç şansının bir parçası olacağından ne kadar memnun olduğu konusunda belirtildi.

Ben de öğrendiğimiz son yaz tatil 2024'ten önce genel konferansımızda kolej alkışlarını hatırlayabiliyorum. Müdürümüz bize o zamana kadar bilinenleri anlattı: Program on yıl boyunca devam ediyor, federal hükümet 20 milyar avroya ulaşacak. Program üç sütundan yapılmıştır.

Sütunlar, çağdaş ve faydalı bir öğrenme ortamına yatırımlar içeriyorum. Sütun II, okul ve öğretim geliştirmede ihtiyaç tabanlı çözümler için ihtiyaçlar için bir fırsattır. Ve Sütun III, çok profesyonel ekipleri güçlendirmek için ek personel kiralamaya hizmet etmektedir. Kabaca federal bakanlığın web sitesinde okunabilir.

Bettina Stark-Watzinger (sağda) Basın toplantısında Christine Streichert-Clivot (daha sonra Eğitim Bakanları Konferansı Başkanı) ile birlikte başlangıç şansını imzalamak için, 2024

Bettina Stark-Watzinger (sağda) Basın toplantısında Christine Streichert-Clivot (daha sonra Eğitim Bakanları Konferansı Başkanı) ile birlikte başlangıç şansını imzalamak için, 2024Metodi Popow/Imageo

Bir bütün olarak toplum için bir sorun

Web sitesinin tanıtım metnine bakarsanız, neye ihtiyacınız, yapmanız gerektiğini, isteyeceğinizi görüyoruz. Birincisi, federal hükümet eğitimdeki fırsatlar için daha fazla fırsata bağlıdır ve sosyal köken ile eğitim başarısı arasındaki bağlantıyı kırmaya kararlı bir katkıda bulunur. İkinci noktada neye ihtiyacımız olduğunu, yani değişimi bilgilendiriyor. Bu, okuma, yazma, hesaplama gibi temel becerilerle başlamalıdır. Üçüncüsü, başlangıç şansı programının dürtüler vermesi ve yeni şeyler etkinleştirmesi gerektiği söylenir. İhtiyaçlar odaklı destek ve bilime eşlik eden prosedürle, federal hükümet bir bütün olarak eğitim sisteminin performansını artırmak istiyor. Dördünün altında, başlangıç şansı programının gelecekteki bir yatırım olduğunu söylüyor.

Son olarak: “Yüksek oranda sosyal olarak dezavantajlı öğrencilere sahip yaklaşık 4.000 okul, başlangıç şansı programı ile özel olarak tanıtılmaktadır.” Bu yaklaşık bir milyon öğrenciyi etkiler.

Peki ya diğer okullar? Her şey istendiği gibi çalışmaz. Ayrıca öğrenme ve davranışsal zorluklar olan çocuklar da vardır. Eğitim ebeveynlerinde büyüyen çocuklar da var. Göçmen geçmişi olan çocuklar ve o kadar zayıf Alman bilgisi var ki, dersleri takip etmekte zorlanıyorlar. Tikkok, Instagram ve CO gibi sosyal medyanın zararlı, neredeyse kontrolsüz aşırı kullanımı ile ilgili sorunlar da var, bu da eğitimli ebeveynlerden gelen çocukların tek bir sorunu değil, genel bir sosyal.

Koalisyon anlaşması şunları söylüyor: “Okuma, yazma ve hesaplama konusundaki asgari standartları kaçıran ilkokul çocuklarının sayısını ve derece olmayan gençlerin sayısını önemli ölçüde azaltmak istiyoruz. Bu amaçla, bürokraside düşük olan başlangıç şansı programını daha ileri okullara genişletmek ve ayrıca tüm okul sistemine, ayrıca çok işlevsel işbirliği için deneyimler kullanmak istiyoruz.” (Age. S. 72, satır 2327-2331)

Biraz daha fazla eğitim à la gdr iyi olurdu

Prensip olarak, ülkemizde böyle bir programa itiraz yoktur. Sadece herkes için geçerli olmalıdır. Koalisyon anlaşmasında “tüm okullara genişletilmiş” olması gerekir.

Karl-Marx-Stadt, 1971'de bir Politeknik Lisesinde Kimya Dersleri

Karl-Marx-Stadt, 1971'de bir Politeknik Lisesinde Kimya DersleriWolfgang Schmidt/Imago

Doksanlarda (doğru) bazlı GDR'nin eğitim sistemi ile ciddi bir şekilde ilgileniyorsa ve siyasi ve ideolojik eğitimdeki tüm kısaltmaları olması durumunda, bugünün eğitim sorunları o kadar büyük olmazdı. Zaten yenilikçi ve yeni olan birçok şey vardı: erken çocukluk eğitimi, eğitim adaleti ve eşit fırsatlar (en azından çoğunluk için), erken mesleki yönelim … Unutmamak için: tek tip bir eğitim sistemi, fiske yatağı yok, sorumluluklar hakkında tartışma yok.

Bununla birlikte, eğitim hala ülkenin bir eyaleti olmaya devam etmektedir, kişi eğitim finansmanına bağlıdır ve “ortak desteklenen, kapsayıcı, kapsayıcı eğitim hedefleri olan ve daha verimli hale getiren federal, eyalet ve belediyeler arasındaki işbirliğini geliştirmek istiyor” (Koalisyon Anlaşması s. 72, satır 2314-2316).

Federal hükümet sadece başlangıç şansı programını yürütmek için para veriyor, ülkeler bunu dağıtıyor. On yıl içinde öngörülebilir olması onun için değilse, başlangıç şansında program çalışma süresinin sonuna kadar matematik ve Almanca'daki asgari standartları kaçıran öğrenci sayısını yarıya indirmek mümkün değildi “.

Mazeret olarak ne iyi olabilir

Daha sonra, başka herhangi bir hükümetin başlangıç şansı programını geçtiğini, karar verdiğini ve yaptığını ve hataları yaptığını konuşabilirdi. Dünyaya çok naif ve yabancı planlanması iyi düşünülmedi, sıcak taşta sadece bir tane damla milyar avro.

Şimdiye kadar 2139 okul programa katıldı. Okulumuz henüz orada değil. Sonuçta, henüz başarılı eğitim politikasının bir sembolü olarak bir rozetimiz yok mu? Bununla birlikte, bir avantaj, programı daha iyi başlatmak için başkalarının diğer eksikliklerinden öğrenmemiz olabilir.

Başlangıç şansının istenen başarıyı getirip getirmeyeceği tartışmalıdır.

Başlangıç şansının istenen başarıyı getirip getirmeyeceği tartışmalıdır.Getty Images/Unsplash

Uzak ve geniş görünürde personel yok

Rozetleriyle, Aşağı Saksonya'daki okullar önümüzde. Kıskançım, ama makaleyi okursanız, kıskançlığın nedeni bitkin görünüyor. “Hayal kırıklığı” kelimesi orada bulunabilir. Nasıl hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz? Belki de yeni personel için fonlar işe yaramaz, çünkü görünürde personel yoktur ve eğitilmemiştir. Ya da yeni, ek odalar için fonlar hiçbir şey yapmaz, çünkü daha fazla oda yoktur ve bir okul ekimi için yeterli değildir. Biri hayal kırıklığına uğradı çünkü çok önemli bir bilgi yok, kişi belirli bir masrafı planlayamıyor ve okul müdürü ne için ne kadar para harcamaları gerektiğini bilmiyordu. Okulların parayı gerçekten halledebileceği görülmüyor.

Yine, bireysel taahhütleriyle, onların “eğitim kurumları için” ek “para ile büyük öğretme ve öğrenme yardımları edinmeye veya yaratmaya çalışan öğretmenler olacağız. Ve biz okulumuzda, yenilmiş rozet bile değil, henüz hiçbir şeyimiz yok (henüz). Okulumuzun 1 Ağustos 2025'teki “harika ve umut verici” programı ile mi yoksa sadece 1 Ağustos 2026'da mı başlayacağını görmekten heyecan duyuyorum.

O zaman sınıfım uzun zamandır okul dışı kaldı. Her zamanki gibi benimle nerede kaldığını görmek zorunda. Başlangıç şansı programı sizin için yüzerdi. Size en azından istediğini söyleyebilirim.

1968 doğumlu Ada M. Hipp, ailesiyle birlikte Berlin'de yaşıyor. 1992'den beri Berlin'in okulunda çalışıyor. “Ben ve sen, okul ve dijital olarak hiçbir zaman dijital olarak” kitabında, okul kapanışları sırasında deneyimleri ve öğrencilerinin deneyimleri hakkında yazdı.

Şeffaflık Bildirimi: Yazar bir takma ad kullanır, gerçek isim editoryal ekibi tarafından bilinir.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Verlag, ilgilenen herkese içerik alaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı verirse. Seçilen makaleler yayınlanır ve ödüllendirilir.