Erkeklerin fantezileri, taze boya ve siyah lastik

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu açık kaynaklı bir katkıdır. Berlin yayınevi, ilgilenen herkese, ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı sunuyor.

Boşluğu ararız, tur üstüne döneriz, bir noktada başarılı olana kadar sistematik olmayan bir şekilde yarıçapı genişletiriz, artık herhangi bir başarı hissi mümkün değildir.

Arabadan inin ve koşuşturmanın içine doğru yürüyün, neredeyse öğle vakti ve sıcak Berlin şimdiden tüm duyularınıza baskı yapıyor. Şehrin havası, daha doğrusu tozu, sokakların, itişip kakışan araba kuyruklarının, ileri doğru ilerleyen yaya kalabalığının üzerinde parıldayıp parlıyor.

Açık kaynak
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Arkadaşım ve ben o kadar uzağa park ettik ki, gideceğimiz yere ulaşmak için hâlâ yarım saatlik yürüyüşümüz var. Nihayet vardığımızda kendimizi toplamak için anıtsal cam cephelerin önünde duruyoruz. Burnumuzu sümkürüp, bu şehrin görüntülerini, kırmızı mendilleri bir an önce ortadan kaldırmalıyız. Sonunda cam saraya giriyoruz.

Zarif, devasa pencere cephesi, sanki başka bir kıtaya, başka bir dünyaya giriyormuşsunuz gibi ısıyı dışarıda tutuyor. “Showroom”da çok sayıda siyah ve gümüş, duvarlarda modern, hoş, soyut sanat eserleri, gevşek bir şekilde dağıtılmış yüzen kübik mobilyalar ve sofistike bir iç mekan var.

Gözlerimiz hemen büyük arabalarınkilere takılır. Orada, hareket halindeyken, yüksek parlaklıkta, şişecek kadar güçlü, bacakları her zaman geniş ve yüksekte, sıra halinde oturuyorlar. Dumanlarıyla puslu, neredeyse keskin, taze boya ve siyah lastik notaları. Senaryo, her yerde gülünç görünmesi gereken bir haysiyet, ayrıcalık, ihtişam, neredeyse asalet atmosferi yayıyor, ancak burada, sahada da etkisini göstermeyi ihmal etmiyor. Büyülenmiş durumdayız, konuşmamı tekrar bulmam biraz çaba gerektiriyor ve birkaç dakika boyunca ben etkileyemeden itaatkar bir şekilde boğuk kalıyor.

Neden geldiğimizi utangaç bir şekilde açıklıyorum. Bu beni biraz rahatsız ediyor. Sözlerim, dükkanın ve aracın döşemesini oluşturan yumuşak kadifenin içine batıp çekilirken peşinden koşuyorum. Kırk yaşlarındaki satıcı, parlak bir kitabın sayfalarını gelişigüzel karıştırdığı cam masadan kalkıyor ve bilgiç bir gülümsemeyle bizi selamlıyor. Yan odadan belki 25 yaşında başka bir satıcı geliyor. Kısa bir konuşmanın ardından anladılar.

Ben de aslında uzun zaman önce her şeyi oynadım. Sahiplenmenin, yeni bir güç ve güç arzusunun önsezisi yükselir ve siz zaten bu roketlerin içinde oturuyorsunuz ve dünyayı sarsıyorsunuz. Teknoloji ustası, erkeklerin fantezileri. Her ne kadar bugün biraz değişmiş olsalar da. Bugün hiçbir insanın (ve hiçbir insanın) hiçbir şeyi tamir etmesine gerek kalmayacak. Teknoloji yalnızca sanal olarak parlıyor ve bir daha asla dokunulmayacak. En azından alıcılar için. Erkeklerin elleri temiz kalır.

Kafamdaki sinema ve dışarıdaki tehlikeli dünya

İki satıcı zihinsel sinemamızı kaydediyor, bu onların işi. Etkili bir şekilde açıklıyorlar: Daha büyük arabalar… daha büyük tekerlekler… daha uzun arabalar… çok daha net… çok daha güvenli… SUV. Yıllardır herhangi bir genel bakışa sahip olmadan dolaştığımı şimdi anlıyorum. Bakışlarım dışarıdaki tehlikeli dünyaya, hâlâ kalabalık olan caddeye, telaşlı yoldan geçenlere, hız yapan scooterlara ve vızıldayan bisikletlere yöneliyor. Aniden sağ ayağımın sanki hızlanacakmış gibi gerildiğini ve ileri doğru attığını fark ettim.

Gözlerimi kapatıyorum, içimden bir ürperti geçiyor. Araba küçük bir sıçrayış yapıyor ve kendimi, Fransa'nın en güzel güneyindeki Côte d'Azur'un dolambaçlı köy yollarında, ülkeyi büyüleyen güney güneşinin altında, mis kokulu Provençal lavanta tarlalarının ortasında buluyorum. Sokağın sağında ve solunda rengarenk şeritler oluşturan pembe, sarı, mor gibi güzel renkler, uçuşan noktalar. Ara sıra bir araba üzerime geliyor ve insanlar birbirine gülümsüyor. Bu özgürlük için uygun bir arabaya ihtiyacınız var. Büyük bir. Genel bakış ile.

Yıllar önce yanan bir set boyunca arabamla gidiyordum, bazı camlar büyüteç görevi görüyordu, kuru otları tutuşturuyordu, kimsenin umrunda değilmiş gibi görünüyordu, sadece genel bir bakış atmak zorundaydınız.

Sıcaklığın anısı beni Berlin'e geri fırlatıyor. Gözlerimi açıp boğazımı temizleyerek satıcıların dikkatini bir kez daha asıl endişemize çekiyorum. Kısa bir telefon görüşmesinden sonra iki adam beliriyor ve bize büyük bir paket veriyor.

Arkadaşımla birlikte tozlu, sıcak sokağa adım attığımda her şey kötü bir dönüm noktası gibi görünüyor. Araba için bir bisiklet rafı sipariş etmiştim ama bu aptalca bir şekilde evime değil bu araba bayisine teslim edildi. Şimdi terleyerek paketi Berlin trafiğinin içinden, bu metal ormanın içinde bir yere park ettiğimiz arabaya doğru sürüklüyoruz.

Berlin-Neukölln'de büyüyen Georg Daeschlein, Berlin Duvarı'nın yıkılmasına kadar Charité ve FU Berlin'de tıbbi araştırma projelerinde çalıştı. Bugün Brandenburg'da yaşıyor ve Wittenberg, Saksonya-Anhalt'ta doktor olarak çalışıyor.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir gönderidir. İle Açık kaynak Berlin yayınevi ilgilenen herkese bu fırsatı sunuyor İlgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak. Seçilen katkılar yayınlandı ve onurlandırıldı.