Geçmişte olduğu gibi GDR'de sınır boşluğu için

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Geçen gün “Güç Envanteri” sergisini ziyaret etmek istedim. Marie-Elisabeth-Lüders-Haus'ta gerçekleştiğini okumuştum. Ev etrafındaki çitlerle çevrili olduğundan ve görünüşe göre erişilemediğinden, serginin nerede bulunabileceğini sormak için 030-2270 federal numarasının sayısını aradım.

Telefondaki kadın bana böyle bir sergide hiçbir şeyin bilinmediği cevabını verdi. Şans eseri evin altındaki odalardaki sergi için bir işaret keşfettim.

Bir kez orada, derinlemesine bir muayenenin üç kişi güvenlik kontrolüne maruz kaldım: ceket ve sırt çantası incelendi, kendim bir güvenlik kilididen geçmek zorunda kaldım ve bir “bip” ile tarandım, her şey havaalanında olduğu gibi, uçak taslaklarını veya suikastçıları önlemekle ilgili.

Marie-Elisabeth-Lüders-Haus'a erişim bazı engeller eşlik etti.Kira Hofmann/DPA

Tehlikeli Kağıt

Çok küçük bir cep bıçağı (tamam) ve bisikleti vidalamak için kullandığınız bir “kemik” çekildi (iyi). Sonra sırt çantası tekrar incelendi ve “bir şekilde” benim yanımda pille çalışan bir cihaza sahip olduğum keşfedildi. Gerçekten de, bir sonraki fırsatta kolektif bir kutuya atmak istediğim iki kullanılmış pilim vardı.

Bundan memnun kaldın, ama sırt çantam yine de kavurma aparatı tarafından sürüldü, böylece benimle “küçük bir kağıt” olacağımı fark ettiniz. Soru: “Yanında broşürleriniz var mı?”

Sergiyi ziyaret etmeden önce çantaların ve kişinin son derece hassas bir kontrolü yazımımızı bekledi.

Sergiyi ziyaret etmeden önce çantaların ve kişinin son derece hassas bir kontrolü yazımımızı bekledi.Christophe Gateau/DPA

Bir çalışmadan geri döndüğümde sadece birkaç notum vardı, bu yüzden yanımda hiçbir el ilanı olmadığı için biraz şaşkınlık yaptım. Buna ek olarak, bunlar yapılması gereken kağıttan yapılacaktır. İslamcı ve diğer suikastçılar genellikle broşür dağıtmazlar. Flyers “yasak içeriğe” sahip olabilir, bana talimat verildi ve şimdi tüm sırt çantamı boşaltmalıyım – çok derin görünüm açık bir şekilde yeterli değildi.

Standart sözle ilgilendi

Bu, namlunun taşmasına neden oldu: Sergiyi ziyaret etmedim. Öfkemde, standartların sadece amirlerinden birinin söylediklerini yaptığını söyleyerek geçerli bir açıklama yerine hazırlandım. Bunu biliyorsun.

Her şey bana GDR'ye girerken daha önceki sınır temizliğinden çok canlı olarak hatırlattı, burada devletin kendisini sürekli olarak yetkisiz “basılı ürünlerin” tanıtılabileceği tehlikesiyle savunduğuna inanıyordu. Acaba: Devletimiz Federal Fazlalık şeklinde korkuyor? Açıkçası zararsız bir sırt çantasıyla sonuçlandığında “Liberal Demokratik Temel Düzen” ile ne kadar uzakta? Ve bu da 28 yıllık bir duvarın bir serginin girişinde de piquant mı?

Wolfgang Konwitschny, 1973'ten beri (Batı) Berlin'de yaşıyor, ayrıca tiyatro çalışmaları ve Alman çalışmalarındaki çalışmalarını tamamladı. 2017 yılına kadar Walter de Gruyter Science Publisher'da yapım editörü olarak çalıştı.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak
Berlin Yayıncısı, fırsatla ilgilenen herkese verir,, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.