İki harika kadına övgü

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berlin yayınevi ilgilenen herkese Olasılıkilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Size tüm hayatım üzerinde büyük etkisi olan ve olmaya devam eden iki muhteşem kadından bahsetmek istiyorum. Var oldukları için Tanrı'ya şükrediyorum.

Annem Gabriela var ki, beni dokuz ay boyunca kalbinin altında taşımakla kalmadı, aynı zamanda anormal gelişimimi fark ettiğinde hemen yardım istedi, böylece doktorlar doğru tanıyı koydu ve mümkün olan en kısa sürede tedaviye başladı. . Tüm mesleki tutkularını benim için bir kenara bıraktı.

4 Ocak 1990'da, uzun sol Aşil tendonumdan ameliyat oldum, bu arada annem de iki haftadan fazla hastanede rehabilitasyonun temellerini öğrenmek için kaldı. Döndükten sonra, başlangıçta mutfak masasında bana her gün masaj yaptı ve benimle birlikte şilte üzerinde antrenman yaptı. Yüzme yeteneğimi geliştirmek için beni haftada iki kez hipoterapiye götürüyordu. Ve tatillerde her zaman iki haftalık rehabilitasyon tatiline giderdik.

Engellilik dünyanın sonu değil

Ayrıca, zaman alan bakımıma rağmen annem, bizimle birlikte yaşayan ve yaşlılık demansı hastası olan teyzeme de baktı. Bu da çok çaba gerektiriyordu çünkü teyzem ileri yaşına ve zihinsel zayıflığına rağmen bir ergen kadar çevikti.

Anaokuluna ve ardından ilkokula başladığımda, annem sekiz yıl boyunca beni sadece okula getirip götürmekle kalmadı, aynı zamanda ileri düzeyde öğrenme güçlüğüm nedeniyle ilk yıllarda öğrenmeme yardımcı olmak için özel bir öğretmen olarak da görev yaptı. Kekemelik terapim sırasında sadece çok para toplamak ve beni randevudan randevuya götürmekle kalmayıp, aynı zamanda ilerlememi izleyerek de bana çok destek oldu. Bir sorunum olsaydı, bunu ona her zaman dile getirebilirdim ve o da her zaman beni dinlemeye ve bana cesaret verici bir söz vermeye zaman bulurdu.

Kız kardeşim Anna da küçük yaşlardan itibaren bana baktı, rehabilitasyon çalışmalarında asistanlık yaptı, tekerlekli sandalyedeyken benimle yürüyüşe çıktı, beni okuldan bisikletimle eve götürdü, ev işleriyle ilgilendi ve bana yardım etti. kendi üniversitemde okuyorum. Onların yardımı olmasaydı kesinlikle yüksek lisans derecemi alamazdım.

Annemle babam uzaktayken beni doktorlara, konuşma terapisine ve yüzme havuzuna götürdü. Sonuç olarak kendine pek vakit ayıramadı ama şikayet etmedi. Onun sayesinde belli bir bağımsızlık kazandım ve daha bağımsız oldum çünkü bana engelliliğin dünyanın sonu olmadığını gösterdi. Ve pek çok şeyi kendim yapabiliyorum, ama diğerlerinden daha fazla zamana ihtiyacım var.

Seyahat ederken bile her zaman yardım eli ile

Bugün, bunca yıldan sonra bile hâlâ yardıma ihtiyaç duyduğum durumlar var; örneğin caddeleri geçmek zorunda kaldığımda veya diğer engelleri aşmam gerektiğinde, özellikle de seyahat ederken. Ama o zaman bile kız kardeşimin ve annemin desteğine her zaman güvenebilirim. Onlar olmasaydı yeni kültürleri, insanları, manzaraları tanıyamazdım.

Bu iki kadın benim için çok şey yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ve yıllar boyunca onlardan gördüğüm her nezaket için minnettarım – ah, ve benim açımdan herhangi bir yanlışlık için şimdiden özür dilerim.

Krystian Cholewa 37 yaşında. Doğduğundan beri hareket engeli ve konuşma engelinden muzdaripti. Opole Üniversitesi'nde yüksek lisans derecesi ile ekonomi okudu.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir gönderidir. İle Açık kaynak Berlin yayınevi ilgilenen herkese bu fırsatı sunuyor İlgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak. Seçilen katkılar yayınlandı ve onurlandırıldı.