“Krenz'in hafızasında önemli boşluklar olduğunu tasdik etmeliyim”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berlin yayınevi ilgilenen herkese Olasılıkilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Bayanlar ve Baylar

“Doğu Almanya'da seçim sahtekarlığı” konusuna, özellikle de Bay Egon Krenz'in ağza alınmayacak açıklamalarına ilişkin daha önce birçok kez yorum yapmıştım. 35 yıldan fazla bir süre sonra Krenz'in gerçeğe katkıda bulunduğuna dair biraz safça bir fikre kapıldım, ancak bu muhtemelen beklenecek bir şey değil. Ve bu açıdan bakıldığında onun temsillerine karşı çıkılmamalı!

Berlin-Treptow'un eski bölge belediye başkanı (1986'dan 1989'a kadar) ve aynı zamanda Mayıs 1989'daki yerel seçimler için seçim komisyonunun başkanı olarak, Bay Krenz'in hafızasında önemli boşluklar olduğunu belirtmeliyim.

Eski Doğu Almanya'daki seçimler, devletin kurulduğu andan itibaren sürekli manipülasyona maruz kalıyordu ve bu nedenle, toplumsal kalkınmanın, halk arasında siyasi kabulün bir göstergesi olarak en başından itibaren gerçek anlamda dikkate alınmaması söz konusuydu!

Günter Polauke, 2019'da Schmöckwitzer Rotsch limanı gezisinde.Markus Waechter/Berliner Zeitung

Bu şekilde bakıldığında, bu, Doğu Almanya'nın artık kaçamayacağı bir yoldu, çünkü seçim sonuçları artık daha da kötüye gidemezdi, birçok insanın kendini içinde bulduğu felaket bir durum!

Egon Krenz bu konuda hiçbir şey bilmek istemiyor mu?

Bana verilen spesifikasyonları kesinlikle ben oluşturmadım ve bu kesinlikle “öngörülü itaat ve rekabetçi ruh” ile birleştirilemez!
Seçim sonuçları, ciddi sonuçlarıyla birlikte malum.

Kendimle yüzleşmek benim için önemliydi ve bunu yasal bir cezayla ve çalışanlarımdan ve ilçedeki vatandaşlardan özür dilemekle birleştirdim! 1989 yerel seçimleriyle ilgili olaylar, Doğu Almanya'nın çöküşünün tabutuna çakılan bir çiviydi. Bugün geriye dönüp baktığımda bunu kesinlikle söylüyorum ve insan bu hatalardan utanıyor.

Bunu kabul etmek – sistemle ilgili olsa bile – EK'nin işi gibi görünmüyor; bu aynı zamanda bir karakter meselesi.

Günter Polauke, 1986'dan 1989'a kadar SED adına Berlin-Treptow'un bölge belediye başkanıydı. Mayıs 1989'daki yerel seçimler sırasında, o zamanlar 38 yaşında olan kişi, geri dönen bir memur olarak seçim sahtekarlığına karıştı ve sonunda altı ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak bu hapis cezası iki yıl ertelenmiş hapis cezasıyla ertelendi.