“New York'ta Zohran Mamdani: Berlin'in özlediği ilerleme

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için

Amerika'nın en büyük ve renkli kentindeki belediye başkanının ilkeleri ve Wall Street'teki kapitalizmin merkez üssü bir depremle dışarı çıktı: 33 yaşında ve Ugandisch-Hint sakinlerinin oğlu Zohran Mamdani, babası, babası Andrew Cuomo'ya karşı, zaten başarılı bir politikacıya karşı, zaten başarılı bir politikacıya karşı ilkeleri kazandı.

İlerici Pop Yıldızı

Mambani, ilerici siyasi manzaranın pop yıldızı gibi kutlanıyor ve bu zaferi Tel Aviv dışındaki çoğu Yahudi sakiniyle şehirde bir Müslüman olarak kazanması bir mucize. Ve Benjamin Netanyahu'yu uluslararası ceza mahkemesinin önünde avukat olarak savunmayı teklif eden İtalyan göçmenlerin – Cuomo'nun soyundan – Cuomo'ya karşı.

Belki de 55 yaşındaki Brad Lander ile Zohran Mambani için yararlı onaylanmış – Seçim insanlarına, aynı milyarderler tarafından desteklenen Cuomo'ya karşı, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında da para bağışladı.

Sosyalist ve “Para adamı

Brad Lander, Demokratların Yahudi politikacısı olan “Para adamı“New York (Steve Colbert'in onu“ geç şovunda ”olarak adlandırdığı gibi), aynı zamanda birincil seçimler izledi. Metropolis'in ana hesaplama denetçisi Lander, Belediye Başkanı olarak seçimde üçüncü sırada yer aldı. Ve bu, New York hakkında bir araya geldiğim için tam olarak, Humans'ın bir araya geldiği şey, tam olarak daha fazla, Humans'ın bir araya geldiği şeyden önce başlıyor: burada genç bir muslis ve bir Yahudi siyaseti, burada bir araya geldi.

Mambani “Demokratik Sosyalistler“Ve amacına ulaşan bir açlık grevi ile tanınmıştı: şehrin 25.000 taksi şoförünün (bir zamanlar New York'ta olduğu gibi önemli bir rol oynayan) bir borç cevap programı ve daha fazla istihdam adaleti almıştı. Ve Lander, son zamanlarda buz sınır dışı edilmesi tarafından yönlendirildiği gerçeğine neden olmuştu ve sadece bir köyden ve sadece bir köyden değil, sadece bir köyden değil, sadece bir köyden değil, sadece bir köyden değil, sadece bir şekilde bilmenin değil) Haklarını sınır dışı edilmekten aydınlattı ve sonra gözaltına aldı.

New York'ta her şey mümkün

Emma Lazarus'un 1883'te yazdığı Özgürlük Heykeli'nin tabanındaki ünlü ayetleri düşünüyorum:

“Bana yorgun, kolların, kalabalık kitlelerinizi verin, özgürlük için uzun, aşırı kalabalık sahilinizin sefil pisliği. Bana fırtınadan rahatsız olan bu evsiz kişiyi gönderin. Teşretimi Altın Kapının yanına kaldırıyorum!”

Bu yüzden New York – tüm sorunlar için – hala çalışıyor: çünkü özgürlük arayan ve kendi geçimini geliştirmeye istekli olan (ABD'de neredeyse bir refah devleti yok) bunu yapabilir. Renkli bir Müslüman ve beyaz bir Yahudi, New York Şehri ve her ikisi de siyasi sol için seçim kampanyasında birbirlerini destekliyor – özellikle Berlin'de Almanya'da düşünülemez.

Bu yüzden New York'u kutluyorum!

Johanna Freymann serbest bir gazetecidir. Montreal'de gazetecilik okudu ve Bild gazetesinde çalıştı. Freymann Berlin'de yaşıyor.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Yayıncısı, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler