Rakamlar arasında evde

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Onlara “tasarım” diyoruz. Silezya hedefinden bir çağrıda ikamet eden dört kişilik bir aileyiz. Rakamlar günlük yaşamdaki arkadaşlarımızdır. Sizinle daha az genellikle kendi koridorumuzda, parkta veya yüksek altar istasyonunda günlük bakım veya okul, oyun alanı veya fırıncı yolunda buluşuyoruz. Çıplak ayakla veya etrafta iki farklı ayakkabı ile dolaşıyorlar, kıyafetler vücuttan hurdalar halinde asılıyor. Saçlarınız keçeleşir, diş sıraları eksiktir. Aniden kendi kendine konuşmalara ya da çığlıklara giderler. Yarı uyurken ev duvarına dalgalanıyor ve dalgalanıyorlar ve eğiliyorlar.

Rakamlar öncelikle çatlak veya kahraman tüketicileridir, bunların varlığı son yıllarda köşemizde önemli ölçüde artmıştır. Ayrıca içenler, “normal” evsiz, zihinsel olarak çarpıcı insanlar var. Kategoriler bazı durumlarda kesinlikle karışır. Her durumda, sokak sahnesini şekillendiren uzun süredir kurulmuş ilaç satıcıları için çok fazla oldu. Silesian Straße'deki Wrangelkiez'e daha derin emekli oldular ve yükseltilmiş tren istasyonunun etrafındaki alanı zorlu durumlara bıraktılar. Sorun yaz aylarında kışa göre daha belirgindir.

Bazen rakamlar yandaki çayırda veya kapımızın önünde kaldırımda uyur. Bazıları için her kış yeniden ortaya çıktıklarına ve hala hayatta olduklarına şaşırıyoruz. Rakamların çoğunluğu istisnalar dışında agresif veya tehdit edici değildir.

Silesian Kapısı Yeraltı İstasyonu'ndaki platformda durunSabine Gudath/imago

Kız arkadaşım ve ben on bir yıldır burada yaşıyoruz, kızlarımız dokuz ve dört yaşında. Mahallede seyahat ederken, çevreyi tararız ve bazen potansiyel olarak çirkin karşılaşmaları yoldan çıkarmak için caddeyi değiştiririz. Ama asla ciddi bir şekilde tehdit edilmedik veya ele alınmadık. Bir aile olarak kaygısızımız hala sağlam.

Çocuklar genellikle durumla ebeveynlerinden daha iyi ilgilenir

Daha uzun bir süre boyunca daha sık karşılaştığımız sadece birkaç rakam bireysel bir takma ad alır. Tıpkı “Palm adamı” gibi. Dizlerin arkasında, pantolonları asılı dizlerin arkasında ve bastırılamaz bir çizik olan bile, belirgin lekeli genç bir adam. Çoğunlukla yoldan geçenleri horlar -Sultan'ın pişmiş mallarının yanındaki pasaport fotoğraf makinesinde eroin tüketmezse büyük kavşakta. Duş alan ana saçları başından yukarı doğru duran bir örgüye bağladı, dolayısıyla Palenmann.

“Papa, Palm Man'ı gördük, arabalar gelse de sokakta koştu!” Arada sırada kız arkadaşım ve ben figürlere gülüyoruz, ama daha çok rahatsız, bazen gerçekten kızgınız.

İçinde yaşadığımız köşe çok güzel olabilir. Bir sürü eski bina, yeşil alan ve oyun alanları, güzel mağazalar, restoranlar ve barlar var. Garip şekillerin belirli bir kısmının başa çıkması gerekecektir. Bullerbü'de asla yaşamak istemedik. Çocuklar oradayken bile değil. Ben bir şehir çocuğuyum. Evsiz, içenler, mahsur ve çaresiz. Evde kendilerini güvende ve güvende hisseden çocuklar, genellikle yetişkinlerden daha fazla şey yapabilirler. Kızlarımızın hayatın tüm karanlık tarafından büyümemesi iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak bazen burada karşılaştığımız sefalet ve ihmalin derecesi rahatsız edici ve dürüstçe itici olabilir.

Paragrafta U1 ve U3'ün platformlarına yarım yükseklikte, bazen üç için çömelirler veya çatlak borularına bükülürler, yolcu akışları acele saatte onları geçer. En geç saatlerde aniden biriyle karşılaştığımda, şu anda park edilmiş arabalar arasındaki her iki vücut açıklığından taburcu edilen, empati zorlaşıyor. Bağımlı kesinlikle bir kaderi olan bir kişidir, ancak bu ona kızımın kaygısız bir şekilde okula gitme veya tren istasyonunu bir uyuşturucu cehennemine dönüştürme hakkı vermez.

Rakamlara kıyasla yüz ifadelerini ve vücut dilini reddetmeye alıştım. Sokaktan insanlarla rastgele görüşmelerle ilgileniyordum, bugün sadece çok seçilmiş, yaşam koşullarının bir parçası olarak ve kibarca evsiz, çoğunlukla trende veya süpermarketin önünde sokak gazete satıcıları, değişim ve benden bir gülümseme .

Kreuzberg'deki yükseltilmiş demiryolu altında evsizlerin geçici konaklaması

Kreuzberg'deki yükseltilmiş demiryolu altında evsizlerin geçici konaklamasıSabine Gudath/imago

“Uyuşturucular ne yapıyor baba?”

Dört yıllıkımız henüz o kadar alamıyor, ama büyük olan neredeyse her şey. Sokakta para istenirse, daha sonra kişiye tam olarak neler olduğunu bilmek istiyor, neden (nadiren) bir şey (nadiren) hiçbir şey vermediğimi bilmek istiyor. Beni erkenden uyuşturucularla ilgili sorularla aldı. Uyuşturucu nedir? Ne tür ilaçlar var? Uyuşturucu yiyor musun? Uyuşturucuların maliyeti nedir? Uyuşturucular ne yapar? Hiç uyuşturucu aldın mı baba?

Son soruyu ilk kez duyduğumda birinci sınıftaydı. Aslında on iki veya 13 olana kadar konuşmayı geciktirmek istedim. Dokuzuncu doğum gününden kısa bir süre sonra ve yıllarca süren kalıcı soru sayesinde sorularını cevaplamak zorunda kaldım. Belki de sadece çocukça merakıydı, ama belki de babasının bir gün figürlerden birine dönüşemeyeceğinden emin olmak istiyordu. Konuşmanın içeriği gizlidir, ancak umarım cevaplarım sizi bir dereceye kadar sakinleştirebilir.

Çocuklarımızda uyuşturucu kullanımının uzun vadeli sonuçları üzerinde mahallemizde sunulan görsel materyalin olup olmadığı görülmektedir. Her durumda, konuyla ilgili erken çocukluk dernekleri oldukça göz korkutucu olacaktır. Her neyse. Her durumda, çocuklarımızın duygusal olarak sağlam ve mutlu olmaları, bir gün ebeveynlerinin onları yükselttiği bir gün tarafından uyuşturucu bataklığından çıkacaklarını umuyoruz. Ama aynı zamanda uzun zamandır genişliği arayan aileleri de biliyoruz çünkü artık sefaletle sürekli yüzleşmeye katlanmak istemediler.

İyileştirme neredeyse hiç görünmüyor

Corona artık ziyaretçi ve turist gelip sokakta neredeyse “normal” insanlar iken, durumu o kadar iç karartıcı bulduk ki yeni bir daire aradık. Düzinelerce gezi tarihinden sonra, acı, mevcut kiralama piyasasında önemli ölçüde daha kötü fiyat-performans oranını kabul edecek kadar büyük değildi. Okulda ve günlük bakım merkezinde iyi gidiyor, harika bir ev topluluğumuz var ve yerel ulaşımla iyi bir bağlantıdan araba olmayan bir aile olarak yararlanıyoruz.

Şimdilik figürlerle kendimizi düzenledik. İyileşme neredeyse görünmüyor. Müşterinin büyük bir kısmı ile hem sosyal hem de baskıcı yaklaşımlar kıyamet gibi görünüyor. Birçok rakam ne baskı ne de tekliflerle erişilemez.

Hochbahnhof, tarihi bir kartpostalda Silesian golünde

Hochbahnhof, tarihi bir kartpostalda Silesian golündeArkivi/imageo

Geçmiş günler için özlem

Senato'nun kamusal alanda ve yerel ulaşımdaki daha fazla temizlik ve güvenlik çabaları da sınırlıdır. Rakamların arkasında sisifik bir çalışma var. Genellikle mahallemiz sabah sekizde görünür ve öğlen tamamen sallanır. Kamusal alanda zorlu bir sıfır tolerans politikası, sosyal hizmetlerde büyük bir artış ve yoksulluk hareketinin uzun vadeli bir sınırlamasının sorunun tolere edilebilir bir seviyeye taşıması gerekecektir. Bunların hiçbiri şu anda gerçekçi görünmüyor.

Kamusal alanlarda ihmal ve bozulma olgusu özellikle Silesian kapısında ve Berlin'deki diğer bazı yerlerde çarpıcıdır. Bununla birlikte, Almanya'nın birçok yerinde, giderek daha küçük şehirlerde de gözleniyor. Siyasi ve ekonomik sistemimize olan güveni zayıflatır. İlerleme böyle görünüyorsa, birçoğu hayvanat bahçesi istasyonundan evsiz insanlar, içenler ve çocukların olduğu, ancak yükseltilmiş demiryolu veya ortaçağ sefaletinin altında vahşi kampların olmadığı sözde iyi bir eski Almanya'ya geri dönmeyi tercih ediyor.

Evde, Silesian Kapısı'ndan ve çevresi eski panorama fotoğrafları, bazıları 1970'lerden, bazıları 20. yüzyılın başlarından itibaren duvarları süslüyor. Hochbahnhof yepyeni. Gaz fenerleri, yeşil şeritler ve taze dikilmiş ağaç sıraları üst üste, Pazar kıyafetlerindeki yürüyüşçüler ve işçileri üniformalı trenler arasında. Evimiz bugünkü gibi, ama etrafındaki dünya tamamen farklı. İki Dünya Savaşı ve Hitler'in hala önümüzde olduğu bir geçmişe geri dönmek istemiyorum, ancak fotoğraflara daha uzun süre baktığımda zaten belli bir büyüme ve özlemin meydana geldiği. Bir kez 1902 yıldırım -blank düzenli kavşağı üzerinde koşmak istiyorum. Sonra figürlerden biri tekrar dolaşıyor ve beni hayallerimden çıkarıyor.

Malte Fischer Berlin'de doğdu, Hanover'da büyüdü ve 2000'den beri başkentte yaşıyor. TV ve akış için serbest ve sağlam bir yazar ve yapımcı olarak çalışıyor, “Dünyanın 80 Yılında”, “Hapishane Kasetleri” ve “Matthias Reim – My Life Is Rock'n'roll” a katıldı.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Yayıncısı, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.

Bu makale Creative Commons lisansına tabidir (CC BY-NC-NOD 4.0). Yazar ve Berliner Zeitung adını vererek ve herhangi bir işlem hariç olmak üzere, genel halk tarafından ticari olmayan amaçlar için serbestçe kullanılabilir.