Tırmanma korkusu günlük hayatımı nasıl belirliyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bu bir Açık kaynak-Katkı. Berliner Verlag herkese ilgilendiğini verir OlasılıkAlaka düzeyi ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak.

Her dakika, sirenler kısa bir süre sonra füzeler ağlayabilir – Ukrayna'da değil, Rusya'da değil, İran'da veya İsrail'de değil, burada. Hayal edilemez, ortaya çıkabilir. Almanya'daki ilk hedefler ne olurdu? Berlin, Schrobenhausen, Hamburg, Düsseldorf? Sabah ilk kahvede tehdit edici haberleri okudum. Küresel durumun Rusya'dan bir çevirideki analizi Facebook'ta, önümüzdeki 48 saat içinde Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcını, ancak önümüzdeki hafta. Aynı metni orijinal dakikalarda alıyorum. Her iki metin de aynıdır.

Oğlum Konstantin işe gitmek zorunda. Grunau'daki engelli insanlar için bir atölyede çalışıyor. Kafamdaki yaklaşan savaş, kahvaltı hazırlıklarına yol vermek zorundadır: masayı örtün, çay pişirin, ekmek bulaşın. Her gün. Çocuk iki hafta içinde doğum günü partisini dört gözle bekliyor. Hala yaşıyor olsak da kafamdan ateş ediyor. Tür savaşın başında analizinde haklıysa?

Şansölye Friedrich Merz, Kanada'daki G7 toplantısında yaptığı açıklamadaMichael Kappeler/Imageo

Tikkok aracılığıyla bir Haber kahvaltı masasında bana ulaşıyor. Şansölye Friedrich Merz ile ilgili: İsrail İran'da “hepimiz için kirli iş” yapıyor. Heinrich Himmler, 1943'te Posen Kalesi'nde yüz binlerce tahrip Yahudinin cesedi ile ilgili olarak benzer şekilde ifade etmişti. “Almanya için kirli işi yaptık,” dedi sözleri. Videonun yazarı, adı Matthias Rackwitz, Merz'e karşı cezai bir şikayette bulundu.

Oğlum sürüş hizmetinden alınır alınmaz, her sabah olduğu gibi göle bisiklete binmek için bisiklete biniyorum. Brandenburg Mittenwalde'ye giderken, tarlalar tahılla doludur – dokuma bir kulak deniz. Önünde Haşhaş ve Mısır Diçleri var. Tricolore, Rusya bayrağını biraz anımsatıyor. Kırmızı, mavi, beyaz, çünkü kayma güneşi altın tahıl neredeyse beyaz sapları döndürür.

Aslında, Rusya'nın işgali sadece 2030 için planlanıyor. Bu mesaj her gün Almanya'daki çoğu medyada okunabilir. Ve şimdi düşman öncesini doğrudan Alman tarlalarına gönderiyor, sinsi bir iniş gibi. Boynumda bir kıkırdama yükseliyor. Ama kendi ironinize gülmek yukarı çıkarken sıkışır. Konumu çok ciddi. Dünya savaş için çığlık atıyor. Barış için çığlık atmak istiyorum! “Barış!” Ama toprak yolumdayım. Rüzgar son tonları hiçbir yere götürür.

İsrail'in Tahran, İran'daki bir petrol kampına, Pazar günü şafak vakti, ateş ve duman gökyüzüne tırmandıktan sonra.

İsrail'in Tahran, İran'daki bir petrol kampına, Pazar günü şafak vakti, ateş ve duman gökyüzüne tırmandıktan sonra.Ahmad Hatefi/Image

Dronlar, roketler, volkanik patlamalar

Gölde yüzme grubundan diğerleri için kısa bir süre beklemem gerekiyor. Sosyal medya kanallarımı kısaca kontrol ediyorum. İran'da dün gece dronlar ve roketler var. Tel Aviv'de bir hastanenin yok edilmesi de bildirildi. Endonezya'da bir yanardağ patlak verdi; Kül ve lavtan yapılmış yükselen bulut, bir atom bombası patlamasını anımsatıyor. Bir gazete şöyle yazıyor: Orta Doğu'daki atomik felaket gittikçe daha olasıdır. Göldeki su 17 derecesi ile gerçekten soğuk, ancak resimler ve manşetler göz önüne alındığında, alnımdaki korku terini yönlendiriyor.

Eve döndüğünde, bir metnin revizyonu programda. Ama birkaç dakikada bir telefonum en son kötü mesajlarla vızıldıyor. Çok direnebilirim, ama bir noktada bitirmek istersem. Teslimat tarihi yaklaşıyor.

Sonra koroumla bir görünüm için şarkılar var. Her şeyi ezbere söyleriz ve Rus halk şarkıları öncelikle programda. Volga Almanları, Almanlar, Ruslar ve Ukraynalılar şarkı söyleyen topluluğunda toplanıyor. Bu bir barış projesidir. Lena ile Kiev'den geliyor, haftada bir kez Alman öğrenimini kabul ettik. Koro provasına gelmez. Kısa bir mola sırasında ona Whatsapp aracılığıyla neler olduğu sorusunu gönderiyorum. “Bütün gece kızımla konuştum,” diye yazıyor. “Ben hazırım.”

Dün gece Kyiv'de neler olduğunu biliyorum. Odak Orta Doğu'ya taşınmış olsa bile Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş öfkelenmeye devam ediyor. Mesajının sonunda Lena şöyle yazıyor: “Kızım hayatta kaldı.” Bu, siz veya çocuğunuzun yakanızla ilgileniyorsa korkuların ne yaptığını hayal edebilir mi?

İtfaiyeciler, Kiev'deki devasa bir Rus roketi ve drone saldırısı sırasında bir roket bir konut binasına vurulduktan sonra ateşi söndürüyor.

İtfaiyeciler, Kiev'deki devasa bir Rus roketi ve drone saldırısı sırasında bir roket bir konut binasına vurulduktan sonra ateşi söndürüyor.Efrem Lukatsky/AP

Provadan sonra, oğlum için akşam yemeğini evde yapmalıyım, hala çamaşırları asıyorum. Aslında günün sonunda bir kitap okumak istiyorum, ancak düşünceler dünya tarihine uçuyor. Dünyada savaş olacak mı?

Açık kaynak
Bülten

Kayıtınız için teşekkür ederiz.
E -posta ile bir onay alacaksınız.

Bir noktada 1989'dan raftan bir günlük almak için kalkıyorum. Takvim, Berlin Duvarı'nın düşmesinden yıllar sonra dönenlerin Ekim ve Kasım aylarından ayrılır. Bir noktada şöyle diyor: “Bu güzel yeni dünya ne kadar sürecek, şimdi vaat ediyor mu? Kapitalizm her zaman savaş anlamına geliyor.” O zamanki değerlendirmem savaşın buraya geri dönmesinden 30 yıl önce gitti. Maalesef çok yanlış değildim.

Andrea-Yvonne Müller, Thuringia'daki Gotha'da büyüdü, Zella-Mehlis'teki Çocuk ve Gençlik Spor Okulu'ndan mezun oldu ve Leipzig'deki okuldan sonra gazetecilik eğitimi aldı. Märkische Allgemeine Zeitung'da 34 yıl çalıştı.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir katkıdır. İle Açık kaynak Berlin Yayıncısı, Alaka ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunmak için. Seçilen katkılar olacak Yayınlanmış ve onurlandırılmış.

Bu makale Creative Commons lisansına tabidir (CC BY-NC-NOD 4.0). Yazar ve Berliner Zeitung adını vererek ve herhangi bir işlem hariç, genel halk tarafından ticari olmayan amaçlar için serbestçe kullanılabilir.